Dankzij een oplettende burger is er in de nacht van zondag op maandag vermoedelijk een woninginbraak in de Paauwenburgweg in Vlissingen voorkomen, meldt de politie maandag. Ze heeft een verdachte, een 15-jarige jongen uit Oost-Souburg, opgepakt omdat hij in de buurt op een gestolen scooter reed. 

De politie onderzoekt of hij betrokken is bij de mogelijke inbraak. Meer aanhoudingen heeft de politie nog niet kunnen verrichten.

Maandag omstreeks 1.29 uur kreeg de politie informatie over een mogelijke inbraak aan de Paauwenburgweg door zes jongens. Een aantal van hen reed op een scooter weg.

Agenten gingen op onderzoek uit, maar zagen binnen geen verdachte personen of braaksporen bij de woning. Kort daarop kwam er een witte scooter met twee jongens de Visserstraat inrijden. De bestuurder keerde snel om richting de Paauwenburgweg zodra hij één van de agenten zag.

De agent rende achter de scooter aan en pakte de bijrijder vast. Direct stapte de bestuurder al rijdend af en rende weg richting de Hogendorpweg. Andere agenten zetten de achtervolging in, maar konden hem niet meer traceren.

Onderzoek

Omdat de scooter gestolen blijkt, is de bijrijder, een 15-jarige jongen uit Oost-Souburg, aangehouden. Onderzocht wordt of hij bij het groepje jongeren bij de woning hoort. 

Tijdens de aanhouding hoorden de agenten jongensstemmen in een nabij gelegen park. Ze zetten de omgeving af en een politiehond werd ingezet om de jongens op te sporen. Maar de politie trof niemand aan. Wel vonden de agenten een tweede scooter.

Het onderzoek loopt nog. Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit. De scooters zijn in beslag genomen.