Het Bellamypark in Vlissingen stroomt op zaterdagavond 6 augustus weer vol voor het gratis toegankelijke meezingevenement Vlissingen Zingt. 

Jacques Herb opent het festival om 19.45 uur met een optreden waarbij ook 'Manuela' niet zal ontbreken.

Voor de negende keer vindt Vlissingen Zingt plaats in de havenstad. Volgens Chantal Wessels van het organiserende Nederland Zingt Mee heeft Vlissingen Zingt een trouw publiek, omdat de toeschouwers de sterren van de avond zijn.

Ook Stichting Zomerfestival Vlissingen werkt graag mee aan de organisatie. "Toen het een keer hard begon te regenen, bleven de duizenden mensen gewoon staan", aldus Annika Meijboom van Vlissingen Zingt. 

"Het hele Bellamypark stond vol met op en neer deinende gekleurde parapluutjes. Prachtig. En de reacties zijn overweldigend."

Volle borst

Na het optreden van Jacques Herb komen de sfeermakers het podium op om onder begeleiding van de presentator het toegestroomde publiek uit volle borst te laten meezingen. Van Tina Turner tot De vlieger, van You’ll never walk alone tot Marco Borsato komt langs bij Vlissingen Zingt.

"Of je nu zuiver zingt of vals maakt niet uit. Het gaat niet om talent", aldus de organisatie. "Van samen zingen word je blij, dat is zelfs wetenschappelijk bewezen."