Een 21-jarige Middelburger is vrijdagavond opgepakt in Vlissingen voor het provoceren en beledigen van agenten. Ook had hij softdrugs bij zich. De man kon naar huis lopen met in totaal 490 euro aan bekeuringen op zak.

De politiemeldkamer kreeg rond 19.10 uur de melding dat in de Glacisstraat in Vlissingen een groep mensen overlast veroorzaakte.

Agenten zagen dat enkele mensen zich bij de slagboom op het parkeerterrein ophielden. Toen de agenten kwamen aanrijden, wilde een jongeman waarschijnlijk provoceren en gooide een blikje op straat. Daarna vluchtte hij op een fiets weg. Hij kon de slagboom passeren, maar de politieauto niet.

De agenten lieten het er niet bij zitten en gingen in het centrum op zoek naar de man. In de Scheldestraat vonden ze hem. Hij wilde er weer vandoor gaan, maar de agenten konden hem staande houden.

Beledigen

De 21-jarige inwoner van Middelburg kreeg een bekeuring van 140 euro. Hij zorgde voor reuring en werd door de agenten gesommeerd normaal te doen. Toen hij de agenten beledigde, werd hij aangehouden.

In het cellencomplex bleek de Middelburger softdrugs bij zich te hebben. Deze werden in beslag genomen. Voor de belediging kreeg de man een boete van 350 euro, waarna hij Torentijd mocht verlaten. 

Toen hij vroeg of de agenten hem een lift wilden geven, kreeg hij te horen dat hij mocht gaan lopen.