Kustloop Vrouwenpolder viert 3 september jubileum

In Vrouwenpolder en omgeving vindt zaterdag 3 september de tiende editie van de Kustloop Vrouwenpolder plaats.

"Met negen kilometer over het strand en ruim twaalf kilometer door de natuur en het karakteristieke Walcherse polderlandschap, is de Kustloop Vrouwenpolder een uitdaging voor iedere hardloper en wandelaar", belooft Stichting Kustloop Vrouwenpolder.

Vijftienhonderd hardlopers en wandelaars kunnen deelnemen aan de Kustloop Vrouwenpolder. De inschrijving is inmiddels geopend. Kinderen tot en met tien jaar starten om 10.00 uur en lopen één ronde van 800 meter door het dorp. De elf- en twaalfjarigen starten om 10.15 uur en lopen twee rondes.

De wandelaars beginnen om 11.00 uur vanaf de Dorpsdijk en blijven tot aan de Banjaard (Noord-Beveland) aan de meerzijde van de Veerse Dam. Dan volgen de negen strandkilometers richting Oostkapelle waarna de weg terug naar Vrouwenpolder door het bos en langs het natuurgebied bij Oranjezon voert.

De hardlopers starten om 11.30 uur en gaan bovenlangs de Veerse Dam en net voor de wandelaars bij de Banjaard het strand op. Daar wachten eerst de negen zware strandkilometers en daarna de weg terug door het bos en langs Oranjezon.

Gescheiden

"In voorgaande edities van de Kustloop ondervonden hardlopers en wandelaars soms hinder van elkaar, met name op het strand", laat Bram Witte van de organisatie weten.

"Tijdens editie 2015 hebben we daarom de starttijden en het eerste deel van de route aangepast. Dat werkte al goed en dit jaar zetten we deze scheiding van hardlopers en wandelaars verder door, zodat er nergens hinder is."

De organisatie van de Kustloop zorgt voor de veiligheid dat het parcours zoveel mogelijk auto- en fietsvrij is. Daarvoor komen tientallen verkeersregelaars in actie. "Ook hebben we langs het hele parcours EHBO-ers en AED's gestationeerd. Ruim 110 vrijwilligers zijn aan het werk om ook deze jubileumeditie een succes te maken."

Op de foto de winnaar van vorig jaar, Erwin Harmes.

Tip de redactie