Souburgers praten over toekomst Schoonenburg

Bewoners van de wijk Schoonenburg in Oost-Souburg kunnen dinsdag 19 juli in sporthal Van Duyvenvoorde met elkaar praten over de toekomst van hun wijk.

De bijeenkomst is een initiatief van de mensen achter de Facebookpagina Schoonenburg–Oost-Souburg: Laura Verhoorn en Andjenie Hanoeman, Stichting Roat en Stichting Middelburg in Dialoog.

De opzet van deze dialoogtafel is volgens de organisatie zoveel mogelijk mensen in Schoonenburg samenbrengen in een goed gesprek. Hieruit ontstaan contacten en ideeën die moeten aanzetten tot nieuwe activiteiten die de wijk levendiger en bruisender maken.

"Je leert iemand beter kennen en anderen jou", vertelt Verhoorn. "Door de verhalen achter een gezicht te horen, krijg je soms een ander beeld. Mogelijk leer je een andere mening te begrijpen en ga je anders tegen dingen aankijken. Goed contact tussen buren en stadsgenoten maakt een woonomgeving aangenamer en veiliger."

Een dialoogtafel telt maximaal acht personen en wordt begeleid door Mirjam Warta. Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur en het gesprek duurt twee uur.

Tip de redactie