Vlissingse studente presenteert oplossing voor zwerfafval

Nathalja van Dam, studente van Scalda, presenteert vrijdag op haar school in Vlissingen haar duurzame aanpak tegen zwerfafval. 

"Vanuit de politiek, het onderwijs en natuurorganisaties is er belangstelling voor dit fantastische doorbraakproject", stelt Scalda in een persbericht.

Voorzieningen

Vrijdag sluit Scalda het project Zwerfafval, een samenwerking tussen Schoon Zeeland en Scalda, af. Studenten van de locatie aan de Edisonweg in Vlissingen hebben gewerkt aan voorzieningen om zwerfafval op en rond het schoolplein tegen te gaan. 

Oorspronkelijk was het idee om studenten door onbewuste gedragsbeïnvloeding te bewegen afval in de vuilnisbak te gooien. Vanuit Nederland Schoon en met ondersteuning vanuit de universiteit van Tilburg zijn al op diverse plaatsen vergelijkbare projecten uitgevoerd.

Vernieuwend

"Toen Nathalja van Dam, studente Mediavormgeving, met die ervaringen aan de slag ging, leidde dit al snel tot totaal nieuwe inzichten", laat haar school weten. "Nathalja ontwikkelde een enquête onder studenten en trad in overleg met studenten van andere afdelingen om ideeën te ontwikkelen."

Het resultaat van deze samenwerking is volgens Scalda 'even vernieuwend als verrassend'. Van Dam presenteert het concept vrijdag. Directeur Sven van Rijswijk van natuur- en landschapsmuseum Terra Maris in Oostkapelle zet de studente in het zonnetje.

Tip de redactie