Driekoppige jury kiest Zeeuws Familiebedrijf van het jaar

De jury die het Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar kiest is dinsdag bekend gemaakt. De titel wordt in Vlissingen uitgereikt tijdens filmfestival Film by the Sea op maandag 12 september.

De jury bestaat uit voorzitter Pieter Paree, directeur van het Zeeuws Familiebedrijf 2015, professor doctor Roberto Flören, hoogleraar Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht en gedeputeerde Jo-Annes de Bat, van de provincie Zeeland. 

Er zijn inmiddels tientallen bedrijven genomineerd. De organisatie roept iedereen op familiebedrijven te nomineren vóór 15 augustus.

"Het gaat nadrukkelijk niet om het 'beste' familiebedrijf van het jaar", aldus organisator Zeeland Business. "De jury kijkt vooral naar innovatie, veerkracht, manier van werken, historie, groei in de breedste zin van het woord vanaf de start, duurzaamheid en de economische waarde voor Zeeland."

Daarom kan in principe ieder familiebedrijf aanspraak maken op de award. "Van de prijs moet ook een inspirerende werking uitgaan naar alle Zeeuwse bedrijven."

Omdat familiebedrijven belangrijk zijn voor de Zeeuwse economie is twee jaar geleden de verkiezing opgezet.

Tip de redactie