Duitse jongen richt nepvuurwapen op strandgasten Westkapelle

Een vijftienjarige Duitse jongen heeft vrijdagavond voor heel wat onrust gezorgd op het strand van Westkapelle. 

De jongen was gehuld in legerkleding met een bivakmuts over zijn hoofd en richtte een nepvuurwapen op de badgasten. 

Aanslag

Uit angst voor een aanslag waren velen van hen op de vlucht geslagen. De recreanten hielden zich schuil achter auto’s. Anderen hadden echter nog niets in de gaten en bleven gewoon op het strand liggen.

Een groep agenten ging met kogelwerende vesten het strand op en zag de verdachte achter een caravan lopen. Pas toen hij met getrokken pistolen werd gedwongen om te knielen, zagen de agenten dat het om een jongen ging.

Verjaardagscadeau

De knul bleek op vakantie te zijn met zijn moeder en haar partner en was naar eigen zeggen een spel aan het spelen. Zijn moeder gaf aan behoorlijk geschrokken te zijn van de commotie. De jongen had de spullen, die in Duitsland zijn toegestaan, voor zijn verjaardag cadeau gehad.

De politie kon weinig begrip op brengen voor die verklaring. "In deze roerige tijd is het niet verstandig om met een wapen en camouflagepak rond te lopen", aldus de politie. De moeder en partner zijn daarom aangehouden voor een overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Alle legerspullen zijn in beslag genomen.

Tip de redactie