Biggekerkse thuisbakker is beste volkorenbroodbakker van Nederland

Aart van Goudswaard uit Biggekerke heeft zaterdag de broodbakwedstrijd Bak mee met het AKG! gewonnen. Hij mag zich daardoor de Beste volkorenbroodbakker van Nederland noemen.  

De finale van de bakwedstrijd vond plaats in de bakkerij van meesterbakker Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. In totaal deden achttien thuisbakkers mee aan de finale. Zij kregen eerst een workshop van Van Beckhoven en moesten daarna hun eigen broden bakken.

Voorronden

De finalisten hadden eerder al de regionale voorronden bij 22 molens gewonnen. Tijdens de voorrondes moesten ze met echt molengemalen volkorentarwemeel aan de slag.

Smaak

Aart van Goudswaard won op 14 mei de voorronde op de Brasser’s molen in Biggekerke en kwalificeerde zich zodoende voor de finale.

Volgens de jury had hij tijdens de finale een volkorenbrood gebakken van de beste kwaliteit met de lekkerste smaak van alle deelnemers. Van Goudswaard heeft een tweedaagse bakworkshop gewonnen bij Robèrt van Beckhoven.

De broodbakwedstrijd was een initiatief van het Ambachtelijke Korenmolenaarsgilde (AKG) dat dit jaar veertig jaar bestaat.

Tip de redactie