Zondagmorgen vroeg werd in Middelburg een zeer dronken man door een tweetal voorbijgangers uit het water aan het Vlissings Jaagpad gehaald. 

De politiemeldkamer kreeg om 00.05 uur een melding dat een vermoedelijk dronken man door twee melders uit het water was gehaald. Enkele agenten en een ambulance reden naar het Kanaal.

Een 21-jarige man uit Middelburg was in een zeer dronken toestand in het water beland. Het duo, een inwoner (21) uit Heinkenszand en een jonge vrouw (19) uit Middelburg, had hem gered en op het droge gebracht.

Het ambulancepersoneel onderzocht de man. Hij hoefde verder niet medisch verzorgd te worden. Uit onderzoek bleek dat hij met twee anderen in de buurt van het Kanaal door Walcheren veel alcohol had gedronken.

Bekeuring

Omdat een van hen niet meer werd aangetroffen, zijn bikers voor alle zekerheid naar het huisadres van deze vrouw gereden. Daar bleek dat ze reeds zwaar beschonken op bed lag.

De twee mannen kregen een bekeuring voor hun openbare dronkenschap. De man uit Heinkenszand en de jonge vrouw uit Middelburg zijn door de agenten hartelijk bedankt voor hun ingrijpen.

Als zij de dronken Middelburger niet uit het water hadden gehaald, had het door zijn dronken toestand en het koude water heel anders met hem kunnen aflopen.