Het ensemble Encore, onderdeel van de Zeeuwse Accordeon Vereniging Concertina, bestaat ruim vijftien jaar en geeft woensdag 29 juni een concert in de Catharinakerk in Zoutelande.

In het ensemble spelen leden die allemaal een D-examen op de muziekschool hebben afgelegd. Dit is het hoogst haalbare niveau op de muziekschool. Een lid van het ensemble, Annelies Poppe, is als jong meisje haar opleiding begonnen bij de vereniging en dit jaar gestart met haar opleiding aan het conservatorium in Tilburg.

Margot Polderdijk brengt een aantal stukken van haar D-examenprogramma ten gehore.

Tangoproject

De muzikanten repeteren iedere vrijdagavond een wisselend repertoire. Ze zijn regelmatig te horen in onder meer kerkdiensten. In oktober 2013 verzorgde het ensemble een reeks klassieke concerten door de hele provincie.

Ook heeft Encore meegewerkt aan een tangoproject in samenwerking met een tangoschool en projectorkest WinTkracht uit Tilburg. In september 2015 stond het ensemble in het voorprogramma van het Carel Kraayenhof-ensemble.

Encore staat onder leiding van accordeon-docent en dirigent Harry Schroevers. Hij bewerkt ook muziekstukken voor het ensemble. In Encore spelen Annelies Poppe, Pauline Marteijn-Kockx, Marianne Zwagerman, Veronique Oele-Schroevers, Margot Polderdijk en Jasja van Steyn.

Bernadette van Steyn-Harmsen versterkt bij enkele stukken het ensemble met solo’s op klarinet.