Naar verwachting ruim honderdvijftig wielrenners verschijnen zaterdagavond aan de start van de Ronde van Arnemuiden. Dit sportevenement wordt na jaren nieuw leven ingeblazen en sluit het jaarlijkse dorpsfeest de Visserijdag af.

In vier categoriën – Amateurs, Amateurs 40+, D-categorie en S/P – leggen de deelnemers zaterdag het 1900 meter lange parkoers van Trimbelangen Midden-Zeeland door het dorpshart af.

De organisatie krijgt volgens Cor Traas al veel positieve reacties op de wedstrijd en verwacht naast een mooi deelnemersaantal ook genoeg toeschouwers. “Arnemuiden is een sportminnend dorp”, vertelt Traas, ondernemer in Arnemuiden en ook betrokken bij de organisatie van de Visserijdag.

“Op de rondes van Trimbelangen Midden-Zeeland komen veel deelnemers af. We verwachten dat er straks zo’n 150 renners door de straten van Arnemuiden rijden.”

De deelnemers aan Ronde van Arnemuiden starten en finishen bij de Snaidero Concept Store aan de Nieuwstraat.

Als eerste beginnen om 18.45 uur de renners in de D-categorie, een minuut later gevolgd door de S/P (Starters en Plaatselijken). Om 20.00 uur is het de beurt aan de Amateurs en om 20.01 uur klinkt het startsignaal voor de laatste categorie; de Amateurs 40+.

Inschrijven kan tot een kwartier voor de wedstrijd bij de startlocatie.

Verkeer

Aan de vooravond van de Ronde van Arnemuiden is de organisatie volgens Traas vooral met de veiligheid bezig. De Visserijdag trekt traditiegetrouw veel bezoekers en daar komen nu ook de wielrenners en hun gevolg bij.
“De Zuidwal is afgesloten vanwege werkzaamheden. Daarnaast is, vanwege de wielerkoers, de entree van het dorp, de Nieuwlandseweg vanaf de afrit van de A58, tussen globaal 18.15 uur en 21.15 uur afgesloten."

Verkeer wordt vooral in de avond verzocht via de Arnebrug en van de kant van het vliegveld Midden–Zeeland aan te rijden.

"We hebben de medewerking van de gemeente Middelburg om het verkeer in goede banen te leiden. Dat is een flinke puzzel, maar het enthousiasme om de ronde te houden voert de boventoon. De Visserijdag trok vorig jaar tussen de zes- en zevenduizend bezoekers en het is leuk om daar ook een sportevenement bij te hebben.”

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van de Ronde van Arnemuiden.