Wie de Visserijdag in Arnemuiden kent, weet dat er zaterdag een gezellige dag op het programma staat. Want de populaire ingrediënten van deze jaarlijkse happening zijn ook dit keer weer aanwezig: braderiekramen, folklore, muziek en gratis verse vis.

De Visserijdag gaat zaterdag rond 8.00 uur van start met het ringrijden in de Burgemeester Hackstraat.

Om 10.00 uur begint de braderie. Zo'n honderd kraampjes zijn er te bezoeken in en om de Langstraat, Marktstraat, Westdijkstraat, Zuidwal en het havenhoofd. Hier vindt u bijvoorbeeld kleding, Zeeuwse producten en cadeauartikelen. Ook zijn er informatiestands van goede doelen.

Bijna alle ondernemers van het dorp hebben een kraam en daartussenin zijn veel verschillende lekkernijen te vinden.

Vis

"We kunnen gelukkig weer gratis verse vis aanbieden op de Visserijdag", vertelt Corrina Bezemer (foto, links) van Ondernemers Vereniging Arnemuiden, de organisator van de Visserijdag.

Deze gratis vis trekt altijd veel bezoekers naar de Visserijdag – vorig jaar waren het er volgens Bezemer ruim tienduizend – en daarnaast kunnen de bezoekers allerlei andere soorten vis kopen.

"Er is bijvoorbeeld een zalmrokerij en een palingroker, Visamy staat er met vishapjes en vertegenwoordigers van Muskathlon bakken vis voor het goede doel."

Folklore

Folklore en oude ambachten komen als vanouds ook ruim aan bod op de Visserijdag. Bij museum ‘t Uusje van Eine zijn garnalenpelsters in dracht aan het werk, er worden verse Zeeuwse babbelaars gemaakt en historische scheepswerf Meerman stelt haar deuren open voor publiek.

Ook het Zeeuws Museum uit Middelburg is vertegenwoordigd op de Visserijdag.

Er is ook veel te doen voor kinderen. Van 10.00 tot 13.00 uur is er een kinderkleedjesmarkt op de Zuidwal en de hele dag kunnen de jonge bezoekers zich uitleven op een springkussen bij het havenhoofd.

Muziek is er van Muziekvereniging Arnemuiden, en ook coverband Monday After, bestaande uit Dave Caljouw en Jeffrey Poortvliet, treedt op.

Plezier

Sinds twee jaar organiseert de ondernemersvereniging de Visserijdag, die ooit begon als Arnemuidse Dag. "Zo hebben we meer de controle, bijvoorbeeld over de verscheidenheid aan kraampjes."

Bezemer zet zich samen met Neel van Belzen (foto, midden) en José Poortvliet (foto, zittend) met veel plezier in voor de Visserijdag. "We hebben de grootste lol samen."