Afluisteraars op Festival Onderstroom in Vlissingen

Festival Onderstroom in Vlissingen biedt veel optredens, muziek, straattheater, spektakel, foodtrucks, bijzondere bouwwerken. Op 8, 9 en 10 juli vindt het festival plaats op de boulevard. De organisatie waarschuwt bezoekers voor luistervinken.

Op het terrein van Onderstroom zijn drie plaatsen voor live-optredens en daar tussendoor bewegen zich allerlei (straat)theatermakers die bezoekers constant in hun show trekken. Bovendien zijn er in de tentjes op het terrein ook voortdurend voorstellingen te zien.

Ivoren Toren

In Ivoren Toren gaan twee kunstenaars een improvisatie-avontuur aan. Miesjel van Gerwen tekent en Jacqueline Hamelink speelt cello. Het publiek geeft woorden of gevoelens van hun dag en het beslist: wat neemt er de leiding, de muziek of de tekening?

Het publiek is dan getuige van het van een kunstwerk. Ivoren toren vindt plaats in een bijzonder bouwwerk. De bezoekers klimmen een toren in, waar ook een galerie is.

Luistervinkenverzen

Tijdens het festival zijn zeker twee zakkenrollers actief. Zij luistervinken gesprekken af en maken notities. De zinnen combineren ze tot gedichten of ultrakorte verhalen: de Luistervinkenverzen. Die gaan in glimmend gouden envelopjes.

En dan begint het zakkenrollen. Omgekeerd dan. En dan kan het zomaar zijn dat je in je tas of broekzak een Luistervinkenvers vindt, met een opdracht.

Daarnaast zijn onder andere Lucky Fonz III, Trinity, (w)hoops, The Record Breaker, Zagre(B), Ale Risorio, Jeroen Kant, Douwe Dijkstra en de sneue vertoning, Theaker von Ziarno, La Fanfaria del Capitan te zien op het festival.

Klik hier voor meer informatie.

Tip de redactie