Makelpunt Walcheren brengt vraag en aanbod bij elkaar

De gemeenten Middelburg en Vlissingen werken steeds meer samen op het gebied van verhuur van bijvoorbeeld ruimte voor verenigingen. Daarom wordt het Makelpunt Middelburg omgevormd tot Makelpunt Walcheren. 

Vergaderruimte, hobbyclub, danszaal, sporthal of zanglokaal: veel bewoners en organisaties zoeken ruimte in Middelburg en Vlissingen. Voor eenmalig gebruik, om langere tijd te huren of zelfs te kopen.

Daar tegenover staat dat veel maatschappelijke organisaties beschikken over ruimten, locaties of accommodaties die soms niet volledig benut worden of leeg staan. De website www.makelpunt-walcheren.nl brengt vraag en aanbod bij elkaar. 

Zo krijgen de ruimten een hogere bezettingsgraad en leveren de nieuwe activiteiten een bijdrage aan de leefbaarheid in de steden, stellen de twee gemeenten.

Zoeken

Niet-commerciële organisaties die ruimte hebben, kunnen zich gratis aanmelden bij de website. 

Ruimtezoekers kunnen rechtstreeks op de site het actuele aanbod bekijken. Staat de geschikte ruimte er niet bij, dan kunnen ze een zoekprofiel aanmaken. De zoeker krijgt dan bericht als er nieuw passend aanbod beschikbaar is.

Huurders en verhuurders maken onderling afspraken over de huur van de ruimte.

Tip de redactie