Vier dagen Stadsfeesten in Middelburg

Een pianoconcert op een binnenvaartschip, expositie in winkels en terrasoptredens zijn nog maar een kleine greep uit het programma van de Stadsfeesten Middelburg. Donderdag begint de vierde editie van dit vierdaagse festival in de binnenstad.

Tot en met zondag bieden de Stadsfeesten Middelburg muziek, straattheater, dans, film, eten en drinken op verschillende locaties in de stad.

De nieuwe editie opent donderdagavond met een gratis toegankelijk concert in de tuin van de Kloveniersdoelen van de Franse singer-songwriter Yann Tambour, beter bekend als Stranded Horse.

Op vrijdag geeft pianist Francesco di Fiore een openluchtconcert in het Prins Hendrikdok. Deze Italiaan speelt op een binnenvaartschip.

Eén van de nieuwe elementen is het project Designdochters. Dit is een route waar jonge Zeeuwse ontwerpers in winkels hun werk en ontwerpproces laten zien aan het publiek. Ook verschillende ateliers en galeries sluiten aan bij de feesten.

Straattheater

Op zaterdagmiddag is er in de Lange Delft en Langeviele straattheater en muziek op onverwachte plekken. Bij de terrassen is er een optreden van de band Los Paja Brava.

Podium Amateurkunst Middelburg houdt op zaterdag onder meer muziek- en dansoptredens op de Markt, Nieuwe Burg, Lammerensteeg en de brug bij Achter de Houttuinen. Op het Koorkerkplein wordt op zaterdag een bierproeverij georganiseerd.

Het Zeeuws Museum biedt een middag vol kinderactiviteiten op zaterdag en zondag. Tussen 11.00 en 17.00 uur is het museum gratis toegankelijk.

Iedere avond tijdens de Stadsfeesten verzorgen de cafés op de Vlasmarkt muziekoptredens.

Podium De Spot sluit de Stadsfeesten af met ‘Fiesta Macumba’ met Macumba Soundsystem & friends en Los Paja Brava als speciale gasten. Dit is een dansfeest in Latijns-Amerikaanse stijl.

Tip de redactie