De Schelde wil dat Vlissingen afspraken nakomt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen houdt zich niet aan afspraken, die ze heeft gemaakt met de Koninklijke Schelde Groep (KSG). 

Dat schrijft directeur Bert van Hoepen in een brief aan de gemeente.

Hij is op zijn zachtst gezegd niet blij dat de zogenoemde punt van de Machinefabriek, aan de kant van De Willem Ruysstraat en het hoofdkantoor van De Schelde, niet wordt gesloopt. "Wij verzoeken het college op haar schreden terug te keren en alsnog de afspraak met ons na te komen", aldus Van Hoepen in de brief, die donderdag is verstuurd.

Doorslaggevend

De afspraak om de punt te slopen was volgens Van Hoepen doorslaggevend voor het bedrijf om met het hoofdkantoor op de huidige plek te blijven en de monumentale gevel te renoveren.

Als het gedeelte van de Machinefabriek blijft staan doet dat volgens hem afbreuk aan de representativiteit van het kantoor. In een antwoord op een eerdere brief in april heeft het college gezegd dat er geen afspraak is gemaakt, maar dat het ‘hoogstens’ ging om 'een opgewekte verwachting'.

Bevestiging

Van Hoepen bestrijdt dat. Hij verwijst naar een brief uit 2012, die het college heeft verstuurd aan de KSG. Daarin heeft het gemeentebestuur het over 'afspraken' over de (sloop van de) punt.

Volgens KSG is deze afspraak bovendien meerdere malen bevestigd.

Tender

Burgemeester en wethouders peilen momenteel onder ondernemers en organisaties de belangstelling voor de herontwikkeling van de Machinefabriek.

Zij kunnen tot en met 7 juni reageren. In de uitgeschreven tender wordt niet gerept over sloop van de punt, tot grote onvrede van Van Hoepen. "Afgezien van het feit dat de zichtbaarheid en representativiteit van ons monumentale hoofdkantoor voor ons essentieel is en blijft, nemen wij deze kwestie ook om principiële redenen hoog op. Wij moeten erop kunnen vertrouwen dat de gemeente met ons gemaakte afspraken nakomt."

Tip de redactie