Thien en Anniek zijn de nieuwe Middelburgse Rozenmeisjes

Hue Thien Ta (15) uit Goes en Anniek de Bakker (28) uit Middelburg zijn de nieuwe Rozenmeisjes van Middelburg Rozenstad. Zij gaan de stad helpen promoten en willen betrokken worden bij allerlei evenementen.

Beide dames kijken ook uit naar de vele festiviteiten volgend jaar als Middelburg viert dat het 800 jaar stadsrechten heeft.

Anniek woont al bijna haar hele leven in Middelburg. “Een paar jaar heb ik in Groot-Brittannië gewoond voor mijn studie International Business & Management, maar hier is mijn thuis", vertelt de blondine die nu voor UPS in Antwerpen werkt. 

"Ik merkte pas hoe ik dat miste toen ik in het buitenland zat. En nu wil ik hier niet meer weg. Ik ben altijd bij Middelburg betrokken gebleven via sociale media. Door als Rozenmeisje te gaan werken hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de promotie van mijn stad.”

Anniek heeft allerlei leuke ideeën. “Er is pas een nieuwe thee- en koffiewinkel geopend. Misschien willen zij wel rozenthee verkopen? En ik ga de ontwerper van de kleding voor het Rozenmeisje, Sebastian den Herder, vragen of hij er een hoedje bij maakt.”

Miss

Thien is door haar zus, die in Middelburg woont, geattendeerd op de oproep voor een nieuw Rozenmeisje. “Ik ben finalist van Miss Teen Of Zeeland en heb net kaderexamen gedaan aan het Ostrea Lyceum in Goes. Als miss wil ik me ook inzetten voor goede doelen en Middelburg Rozenstad lijkt mij leuk."

Na de zomer begint ze aan de studie junior productmanager fashion in Den Haag en trekt ze in bij haar zus.

Bijzonder

Thien en Anniek staan te trappelen om Middelburg Rozenstad te promoten. “De Nacht van de Nacht, eind oktober, is één van de leukste evenementen. Er is dan zo’n bijzondere sfeer in de stad”, vindt Anniek.

Zij wil dan iets organiseren met de oriëntaalse dansgroep waarin ze danst. Thien is direct enthousiast en gaat kijken of de groep van Balletstudio Free, waar zij bij zit, ook iets kan doen.

Lia Hector, die Middelburg Rozenstad destijds heeft opgezet, begeleidt de nieuwe Rozenmeisjes in het begin.

“Dat is het enige dat ik nog voor Middelburg Rozenstad doe, de rest regelt het bestuur. Thien en Anniek gaan het ook weer helemaal anders doen dan de vorige Rozenmeisjes, denk ik. Ze zijn heel bijzonder en contrasteren mooi met elkaar: blond en donker. Ze kunnen veel betekenen voor de stad!”

Tip de redactie