Burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen wil niet reageren op de uitspraak van de rechter in een door gemeenteraadslid Geoffrey Sips aangespannen rechtszaak. 

Sips zei in augustus vorig jaar mishandeld te zijn door Bart Eckhardt, oud-bestuurslid van de POV. Aanleiding zou Sips’ overstap van de POV naar de LPV van een paar maanden eerder zijn.

Vrijspraak

De rechter veegde de aanklacht onlangs van tafel, nadat de officier van justitie al vrijspraak had geëist.

Pim Kraan, raadslid voor de POV, en het bestuur van de partij schreven daarna in een open brief uit te zijn op rehabilitatie. "De uitspraken van de heer Sips zijn erg schadelijk voor de politiek en voor de POV in het bijzonder. Er is welbewust een sfeer van geweld en bedreiging gecreëerd waar later niets van waar bleek te zijn."

Maatregelen

Zij vonden dat Van den Tillaar 'passende maatregelen' moest nemen tegen Sips.

Dat doet Van den Tillaar niet, heeft hij woensdag gezegd. Hij ziet geen aanleiding, omdat "op grond van artikel 163 wetboek van strafvordering het een ieder vrij staat om aangifte te doen van een strafbaar feit en daarbij de door hem relevant geachte omstandigheden te vermelden". 

Integriteit

Van den Tillaar vindt daarom dat er geen sprake is van "het opzettelijk beschadigen van de integriteit van de gemeenteraad, zoals de POV stelt".