Het gaat goed met het crowdfundingsproject voor de inrichting van vestingwerk De Oostbeer in Vlissingen.

Volgens wethouder Sem Stroosnijder tonen vooral veel bedrijven belangstelling. "We sturen er op aan om alles voor elkaar te krijgen", zegt de wethouder.

Vestingwerk

De Oostbeer aan de Commandoweg wordt momenteel gerestaureerd. De provincie heeft daarvoor 344.000 euro beschikbaar gesteld en gemeente Vlissingen draagt 150.000 euro bij.

Deze bedragen zijn echter net genoeg om het herstel van het vestingwerk te betalen.

Stalen deuren

Er ligt ook een compleet plan klaar voor de inrichting, zodat de Oostbeer ‘een levendige plek wordt waar bezoekers de geschiedenis van Vlissingen kunnen beleven’.

In het plan staan onder meer twee moderne entrees met stalen deuren. Via de deuren moeten bezoekers tijdens openingstijden door de ondergrondse gangen naar de zeezijde kunnen lopen.

Ook moeten het plein en het pad langs het onderdeel van de Vlissingse vesting worden voorzien van bankjes, informatieborden, een betonnen maquette van de Oostbeer. Op één van de muren komt in stalen letters de naam te staan.

Stichting

Het inrichtingsplan is een initiatief van de stichting Vesting Vlissingen. Zij coördineert de crowdfunding. De provincie heeft onlangs haar hulp toegezegd in de zoektocht naar bijdragen.