Wijkfeest Dauwendaele Middelburg groter dan vorig jaar

Op zaterdag 4 juni vindt er voor het tweede jaar een groot wijkfeest plaats in Dauwendaele in Middelburg. Na het succes van vorig jaar pakken de organisatoren het dit jaar nog grootser aan. Van 12.00 tot 24.00 uur is er van alles te doen op sportpark De Kruitmolen.

Dauwendaele is multicultureel. In de wijk wonen veel verschillende nationaliteiten. Dit vraagt volgens de gemeente Middelburg inlevingsvermogen van de inwoners, maar het levert ook diversiteit op.

Sprankelend Dauwendaele, samen kleurrijk is dan ook het thema van het feest. Met sport, spel en hapjes en drankjes wil de organisatie mensen samenbrengen van alle leeftijden op 4 juni.

Het feest wordt georganiseerd door Wijkteam Dauwendaele, FC Dauwendaele, Stichting de Wijk Dauwendaele, Stichting Welzijn Middelburg en gemeente Middelburg.

Programma

Iedereen kan – na opgave– meedoen aan de Dauwendaelse spelen. Dit is een sportieve zeskamp waarbij groepen tegen elkaar strijden.

Ook zijn er vele workshops te volgen, van bloemschikken tot taekwondo. Er vinden optredens plaats van de Zeeuwse Muzikanten, Circus Bolo & diabolo en Nelson de Kok verzorgt een freestyle voetbalshow. Ook vliegen er roofvogels over het sportveld tijdens de spectaculaire roofvogelshows.

Kinderen kunnen spelen op de speelkussens, meerijden op een klassieke brandweerauto en modelboten besturen. Er is een markt met kraampjes met multiculturele hapjes en streekproducten.

Het feest wordt afgesloten met een feestavond, een barbecue (vooraf opgeven) en een kinderdisco.

Tip de redactie