Bomen weg uit Verkuijl Quakkelaarstraat in Vlissingen

In het stadhuis van Vlissingen vindt woensdag 25 mei een bijeenkomst plaats over de herinrichting van de openbare ruimte van de Verkuijl Quakkelaarstraat in Vlissingen.

"Uit onderzoek blijkt dat vanwege de kosten niet alle bomen in de straat behouden kunnen blijven", vertelt wethouder Josephine Elliott.

De huizen in de Verkuijl Quakkelaarstraat worden vernieuwd en daarbij pakt de gemeente ook de openbare ruimte aan. Om de mogelijkheden voor de herinrichting in kaart te brengen is de staat van de openbare ruimte onderzocht.

Volgens de wethouder veroorzaken de zilveresdoorns die er nu staan worteldruk vlak onder de bestrating. Boomsoorten met een diepere worteldruk zijn geschikter, aldus Elliott.

"En nu is de kruin van de bomen vlak, waardoor er minder luchtcirculatie is. Straks wordt dat meer. We willen dat de bomen een investering voor veertig jaar zijn en dat lukt met deze bomen niet."

Vervolg

Het college van burgemeester en wethouders wil samen met bewoners en l’escaut woonservice het verdere traject voor de herinrichting vormgeven. 

De bijeenkomst woensdag voor de straatbewoners duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Hierin worden de onderzoeksresultaten en het vervolgtraject toegelicht. Bewoners kunnen tijdens de bijeenkomst aangeven of zij actief willen meedenken over de herinrichting.

Tip de redactie