POV wil maatregelen tegen LPV-raadslid

Progressief Ondernemend Vlissingen (POV) wil dat burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen optreedt tegen gemeenteraadslid Geoffrey Sips. 

LPV’er Sips deed op 7 augustus 2015 aangifte van mishandeling. Hij zou in een horeca-etablissement in zijn gezicht zijn geslagen.

Er werd daarna gespeculeerd over een politieke aanleiding voor de klap. Sips stapte eind 2014 over van de POV naar de LPV. De politierechter in Middelburg heeft de mishandeling niet bewezen geacht. De officier van justitie had al vrijspraak geëist tegen de verdachte.

Rehabilitatie

De POV is nu uit op rehabilitatie. “De uitspraken van de heer Sips zijn erg schadelijk voor de politiek,” schrijft het bestuur van de partij in een open brief, “en voor de POV in het bijzonder. Zowel in de pers als op sociale media is steeds op een politieke achtergrond gewezen waarbij de POV als de grote boosdoener werd afgeschilderd. Er is welbewust een sfeer van geweld en bedreiging gecreëerd waar later niets van waar bleek te zijn.”

De POV wil nu dat de burgemeester ‘passende maatregelen’ neemt tegen Sips. “Aangezien hij de integriteit van zowel de politiek als de volledige gemeenteraad van Vlissingen met zijn onterechte beschuldigingen ernstig heeft beschadigd.”

Tip de redactie