Azc Vlissingen waarschijnlijk nog dit jaar open

Er komt definitief een asielzoekerscentrum (azc) bij sporthal Baskensburg in Vlissingen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft vrijdag besloten deze locatie aan te bieden om driehonderd asielzoekers vijf jaar lang te huisvesten.

"Naar verwachting wordt het azc eind 2016 of begin 2017 in gebruik genomen", laat een gemeentewoordvoerder vrijdag weten.

Op basis van het collegebesluit praat de gemeente met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over de verdere ontwikkeling en exploitatie van de opvanglocatie.

Er komen plannen voor de indeling van het terrein en de sociaal maatschappelijke begeleiding, zoals integratie, veiligheid en onderwijs. Vlissingen betrekt omwonenden en andere belanghebbenden hierbij. Het COA betaalt de huisvesting.

Verantwoordelijkheid

In een vergadering konden de Vlissingse gemeenteraadsfracties b&w donderdagavond hun ideeën over het plan voor het azc meegeven.

Het college, bevoegd om een locatie beschikbaar te stellen voor een azc, liet eerder al weten het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te zien asielzoekers te huisvesten.

Commissaris van de koning in Zeeland Han Polman legde in februari namens het COA een verzoek neer bij alle Zeeuwse gemeenten om in totaal 2500 asielzoekers op te vangen.

Tip de redactie