Keersluisbrug en Schroebrug worden opgeknapt

De provincie Zeeland knapt vanaf 23 mei de Schroebrug in Middelburg en de Keersluisbrug in Vlissingen op. Het werk aan de bruggen over het Kanaal door Walcheren brengen overlast met zich mee voor wegverkeer en scheepvaart.

Het werk duurt bij de Schroebrug tot en met donderdag 16 juni en bij de Keersluisbrug tot en met vrijdag 3 juni.

De hoofdrijbaan en het fietspad van de Schroebrug worden gereinigd, geschuurd en overgeschilderd.

Tijdens de opknapbeurt worden fietsers over één zijde van de brug geleid. Voor auto’s geldt een wegversmalling. Schepen kunnen tijdelijk de brug niet passeren en moeten daarna rekening houden met beperkte bediening.

Bij de Keersluisbrug krijgt het brugdek een nieuwe slijtlaag en het asfalt een opknapbeurt. De hele brug is dan dicht voor verkeer.

Auto’s worden omgeleid over de Sloebrug. Brommers, fietsers en voetgangers kunnen van 23 tot en met 28 mei gebruik maken van de verbinding bij de Binnenkeersluis, ten noorden van de Keersluisbrug.

Schepen kunnen tijdelijk de brug niet passeren en moeten daarna rekening houden met beperkte bediening.

Brugbediening

Vanaf maandag 23 mei 7.42 uur tot en met zaterdag 28 mei 12.12 uur is er geen scheepvaart mogelijk door de Schroebrug.

De Keersluisbrug wordt niet bediend van maandag 23 mei om 7.25 uur tot en met zaterdag 28 mei om 12.55 uur.

Van maandag 30 mei tot en met donderdag 16 juni zijn er op maandag tot en met donderdag reguliere brugopeningen van de Schroebrug tussen 16.12 uur en 7.42 uur.

Daarnaast is er op deze dagen een brugopening om 12.12 uur. Op vrijdagen, zaterdagen en zondagen zijn er geen beperkingen.

Tip de redactie