Zeeuwse gemeenten samen in stichting voor werk

Na een lange voorbereiding staan donderdag de handtekeningen onder het convenant Social Return van de dertien Zeeuwse gemeenten.

De ondertekening in Goes is de start van de stichting Zeeland-werkt Infra, een stichting die namens de gemeenten aan de slag gaat met het plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij opdrachtnemers van gemeenten.

‘Zo’n groot samenwerkingsverband op het gebied van Social Return zie je niet vaak in Nederland’, stelt een woordvoerder van de gemeente Goes, namens alle Zeeuwse gemeenten, in een persbericht.

In de afgelopen tijd hebben vertegenwoordigers van opdrachtgevers – gemeenten, provincie Zeeland en waterschap Scheldestromen – en opdrachtnemers – bouwend Zeeland en Infra platform Zeeland – gezamenlijk de wensen met betrekking tot het anders organiseren van Social Return verkend.

Samen ontwikkelden deze partijen een instrument om het effect van Social Return te vergroten en het gemakkelijker uitvoerbaar te maken.

Opleiding

Hiervoor wordt de stichting Zeeland-werkt Infra opgericht. Er ontstaat een arbeidspool met personen uit de Social Return doelgroep. Zij worden met een opleiding en inwerkperiode voorbereid op het werken in de infra-sector.

In het convenant staan afspraken over deze samenwerking.

M. van Sabben, voorzitter van bouwend Nederland afdeling Zeeland en directeur van Aannemingsbedrijf Fraanje, J. Schuijs, voorzitter infra platform Zeeland en directeur van Traas en Ovaa en burgemeester Rob van der Zwaag van Veere, voorzitter van de Vereniging van Zeeuwse gemeenten, zetten in Goes hun handtekening onder het convenant.

Tip de redactie