Inzet politie niet veranderd in Veere

In de gemeente Veere zijn nog net zoveel politieagenten actief als voor de vorming van de Nationale Politie. 

Dat zegt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van Adri Roelse van Dorpsbelangen en Toerisme (DTV).

Het gemeenteraadslid maakte zich zorgen over de politie in de gemeente, vanwege de reorganisatie en de sluiting van het bureau in Serooskerke.

Aanloop

Daar is geen reden toe, zegt het Veerse college. "In de oude situatie was het bureau met regelmaat gesloten", schrijft het gemeentebestuur in de antwoorden. "Met name door een gebrek aan aanloop en deels door een gebrek aan capaciteit. Je kunt beter de capaciteit op straat inzetten dan een bureau openhouden waar weinig aanloop is."

Aangifte

Er is ter vervanging een steunpunt van de politie ingericht in het gemeentehuis in Domburg. Daar kunnen mensen onder meer aangifte doen. Verder houden de twee wijkagenten in de gemeente Veere er op donderdagavond (op afspraak) spreekuur.

Wennen

Volgens het college moet de politie wel wennen aan het feit dat er geen bureau meer is in de gemeente en dat ze op een nieuwe manier worden aangestuurd, maar verder is er niets veranderd. "Alle agenten dragen Veere een warm hart toe en willen zich volledig inzetten voor een veilig Veere. De inzet is niet veranderd en zal ook niet veranderen."

Tip de redactie