Het Bevrijdingsfestival Zeeland is donderdag om 13.00 uur in Vlissingen begonnen met een concert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. De bezoekers hebben daarna in de hele stad de keuze uit een ellenlange lijst aan artiesten en andere activiteiten.

Na de opening treden op het mainstage op het Bellamypark achtereenvolgens Handsome Poets, Maison du Malheur, Diggy Dex, Zuco 103 en singer-songwriter Kenny B op.

Het programma op het Liberty Dance Stage op de Spuikom wordt afgesloten door de dj’s Sunnery James en Ryan Marciano. Het duo is één van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid, die met een helikopter langs meerdere Bevrijdingsfestivals in het land reizen.

Zoo

Naast het mainstage en danspodium zijn er vijf pleinen in de binnenstad van Vlissingen. Een van de opvallende, niet-muzikale activiteiten is MensenZOO.

Op het Plein van de Vrijheid aan de Spuistraat zijn geen beesten te bewonderen, maar mensen. Bezoekers kunnen met ‘verschillende stereotype mensen’ in gesprek en zo ontdekken hoe het met hun voordelen staat.