Stichting Roparun stelt 475.000 euro ter beschikking voor deskundigheidsbevordering voor IPSO inloophuizen en psycho-oncologische centra.

Ook de teams van de inloophuizen in Zeeland krijgen de komende drie jaar toegang tot een uitgebreid trainingsaanbod, zodat zij mensen in de palliatieve fase van hun leven zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Er zijn inloophuizen in Vlissingen, Ouddorp, Oostburg, Goes en Hulst.

Michael Beenhakker, directeur Stichting Roparun: “De bijdrage voor deskundigheidsbevordering van mensen die kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden begeleiden, raakt de kern waarvoor Roparun het doet. Dat is leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Dit jaar heeft de Roparun vanuit de opbrengsten 128 doelen kunnen ondersteunen voor een bedrag van meer dan 3,6 miljoen euro.

Deskundigheid

Sonja Robben, directeur Stichting IPSO: “Om de bezoekers van de IPSO Inloophuizen en psycho-oncologische centra kwalitatief goede psycho-oncologische zorg en ondersteuning te kunnen bieden is opleiding en training van de vrijwilligers en medewerkers een eerste vereiste. Met de steun van Roparun kunnen we hun deskundigheid verder uitbouwen.”

Dit jaar staat de 25e editie van de Roparun op het programma. De teams vertrekken op zaterdag 14 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 16 mei finishen ze op de Coolsingel in Rotterdam. De inschrijvingen zijn inmiddels van start gegaan.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 67 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.