Van 1 tot en met 8 mei is het de nationale Week van Ons Water. Op diverse plaatsen in Zeeland kunnen mensen ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het waterbeheer.

Waterschap Scheldestromen organiseert excursies en een Brakke Beestjesles.Belangstellenden vanaf negen jaar kunnen zich aanmelden voor een rondleiding bij een rioolwaterzuivering om te ervaren hoe het rioolwater binnenkomt, gezuiverd wordt en weer schoon de natuur in gaat.

Het 'rondje riool' is mogelijk in Terneuzen (2 mei), Sint-Maartensdijk (4 mei) en Kapelle (3 mei).

Waterwandeling

Samen met Evides Waterbedrijf houdt het waterschap op 2 en 6 mei waterwandelingen in Westerschouwen en Kapellebrug. Een gids wijst de weg en vertelt over het gebied waar Evides zijn drinkwaterwinning heeft en Scheldestromen dagelijks werkt aan een watersysteem dat tegen een stootje kan.

De wandelaar komt alles te weten over drink- en polderwater: waar komt het vandaan, hoe houden we het vast en voeren we het af? En hoe zuiveren we drinkwater in onder andere de Zeeuwse duinen?

Brakke Beestjesles

De Brakke Beestjesles is een leerzame buitenactiviteit op 3 mei bij gemaal Poppekinderen tussen Middelburg
en Veere. De Zeeuwse sloten bevatten voornamelijk brak water.

Met een waadpak, schepnetje en microscoop kunnen kinderen van minimaal zes jaar met een zwemdiploma ervaren wat er onder water leeft.

Aanmelden

Aanmelden voor de gratis activiteiten kan tot en met 27 april door te mailen naar communicatie@scheldestromen.nl. Vol is vol.