De gemeente Vlissingen heeft weer twee Blauwe Vlaggen gekregen voor het Badstrand en het Nollestrand. Nadat de zandopspuitingen zijn afgerond en de stranden weer voldoen aan de eisen van de Blauwe Vlag, hijst de strandwacht de vlaggen, laat de gemeente Vlissingen vrijdag weten. 

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn.

Veiligheid

In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Symbool

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens.

De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen verzorgt de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.