Het hoogste punt van de renovatie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen is bereikt.

De plaatsing van de stalen constructie en de stalen dakplaten van de vernieuwde hoofdentree is donderdag afgerond.

De staalconstructie is onderdeel van het nieuwe atrium. De komende weken wordt deze constructie dichtgemaakt met een glazen vliesgevel.

De afgelopen periode is gewerkt aan het opbouwen van de nieuwe indeling van de begane grond en eerste verdieping in het linkerdeel van het ziekenhuis.

De werkzaamheden voor de nieuwe hoofdentree en het atrium lopen volgens plan en de nieuwe hoofdvorm wordt meer zichtbaar.

Eerste fase

De bouwwerkzaamheden vinden nu vooral plaats aan de linkerkant van het gebouw, de zijde van het ADRZ. Deze eerste fase wordt in juli afgerond.

De tweede fase, de rechterkant, wordt vanaf augustus onder handen genomen. De oplevering van het gebouw is voorzien begin 2017.

Modern

De renovatie van het ADRZ is het eerste bouwproject in de zorg waarvan de kosten mede worden betaald door middel van crowdfunding.

De nieuwe ziekenhuisvoorziening krijgt volgens het ADRZ een lichte en moderne uitstraling. Als gevolg van de verbouwing gaat het ADRZ terug van bijna dertigduizend vierkante meter naar elfduizend vierkante meter.

Met het project is in totaal 20,6 miljoen euro gemoeid. Meer dan de helft, 10,6 miljoen euro, is door ZIB Crowdfunding opgehaald via de grootste crowdfundingactie voor de zorg tot nu toe in Nederland.

Ruim zevenhonderd particulieren en zakelijke investeerders nemen deel aan het project. Van hen komt vijfenveertig procent van Walcheren, dertig procent van de investeerders komt van buiten Zeeland.