Kunstenaar Stefan Thelen start donderdag 28 april met een reeks muurschilderingen in Vlissingen, die ‘de stad met de zee moeten verbinden’. 

Zijn eerste maakt hij in de omgeving van de Groote Markt. Het plan om deze buurt meer met de boulevards erachter te verbinden stamt al uit 2009. “Nu is het nog afgesloten van het water door een soort muur van woningen op de boulevards”, zegt wethouder Sem Stroosnijder van de gemeente Vlissingen. “Dat willen we veranderen.”

Sloop

Het college van burgemeester en wethouders is enthousiast over het plan, dat in samenwerking met woningcorporatie l’escaut is opgesteld. Veel huizen in de omgeving van de Groote Markt zijn de laatste jaren gesloopt en herbouwd door l’escaut. De gemeente heeft de openbare ruimte heringericht.

Oude stadhuis

De muurschilderingen van Thelen ziet Stroosnijder als een afsluiting van het project. De kunstwerken zijn verwijzingen naar de stad en de zee, maar laten ook de geschiedenis van de stad zien. Zo komt op een muurgevel aan de Breestraat een tekening van het oude stadhuis te staan.

Voor een deel van de muurschilderingen moet de gemeente nog in overleg met een aantal verenigingen van eigenaren.