Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders wil het verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers COA om driehonderd asielzoekers vijf jaar lang op te vangen op het terrein van sporthal Baskensburg in Vlissingen inwilligen. Dat maakt ze woensdag bekend.

Dinsdag zijn er twee inloopbijeenkomsten voor inwoners over de opvang.

Commissaris van de koning Han Polman legde in februari namens het COA een verzoek neer bij de Zeeuwse gemeenten om in totaal 2500 asielzoekers op te vangen.

Het Vlissingse college wil hiervoor de sportvelden ten noorden van sporthal Baskensburg beschikbaar stellen, omdat zij asielzoekers helpen als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid ziet.

De gemeenteraad is hierover geïnformeerd.

Inloopbijeenkomst

Vlissingers kunnen dinsdag (19 april) één van de twee inloopbijeenkomsten over dit plan bijwonen in de sporthal. De eerste vindt plaats van 16.00 tot 17.30 uur en de tweede tussen 18.30 en 20.30 uur. 

De aanwezigen kunnen vragen stellen aan leden van het college van burgemeester en wethouders, gemeenteraadsleden en vertegenwoordigers van het COA. Ook hangen er tekeningen op van de locatie.

Belangstellenden kunnen zich tot dinsdag 19 april 10.00 uur bij voorkeur via e-mailadres communicatie@vlissingen.nl aanmelden of telefonisch via 0118-487000, onder vermelding van naam en adres.

Op de gemeentelijke website zijn antwoorden op veelgestelde vragen te lezen.