In Vlissingen is begonnen met de restauratie van de Oostbeer aan de Commandoweg. 

Er komen twee moderne entrees. Als de restauratie klaar is, kunnen bezoekers ook door de ondergrondse gangen lopen. De provincie heeft 344.000 euro beschikbaar gesteld voor deze restauratiewerkzaamheden. De gemeente Vlissingen draagt 150.000 euro bij.

Stalen letters

Daarnaast wordt het plein eromheen voorzien van bankjes, informatieborden, een betonnen maquette en op één van de muren komt in stalen letters ‘Oostbeer’ te staan.

De stichting Vesting Vlissingen werft momenteel fondsen bij organisaties, inwoners en ‘iedereen die Vlissingen en de Oostbeer een warm hart toedraagt’ voor deze aankleding van het gebied.

Levendige plek

De gemeente en de stichting willen van de Oostbeer ‘een levendige plek maken waar bezoekers de geschiedenis van Vlissingen kunnen beleven’.

Vesting Vlissingen zet zich in voor het behoud van onderdelen van de vesting van Vlissingen. Ze wil ze ook meer zichtbaar maken voor het publiek.

Verborgen schatten

De Oostbeer noemt ze ‘één van de verborgen schatten’.

De restauratie is volgens de stichting een vervolg op de heropening van de kazematten, de plaatsing van een reeks informatiepanelen over de geschiedenis van de stad en de inrichting van herdenkingsgebied Uncle Beach.