De gemeente Middelburg kampt met een hardnekkige storing in de verkeerslichten op de kruising van Het Groene Woud met de Blauwedijk in Middelburg. Ze zoekt hiervoor een oplossing, laat de gemeente vrijdag weten.

Enkele weken geleden en de afgelopen dagen is de verkeersregelinstallatie meerdere keren uitgevallen.

In eerste instantie leken dit volgens Middelburg op zichzelf staande storingen. Nu vreest de gemeente dat er een verband bestaat. Ze probeert de oorzaak van de storing te achterhalen.

Inmiddels zijn er in de verkeersregelautomaat al vele componenten vervangen, maar dit heeft nog niet geleid tot een oplossing.

Een mogelijk oorzaak kan liggen in spanningswisselingen in de stroomaanvoer. Door het plaatsen van speciale meetapparatuur wordt dit gedurende een aantal dagen permanent gemeten.

Uitval

Middelburg probeert het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen, maar kan tot die tijd niet garanderen dat de verkeerslichten permanent werken. 

Mocht een licht uitvallen, dan kunnen fietsers die Het Groene Woud moeten oversteken gebruik maken van de oversteekplaatsen bij de Kanaalweg of Poelendaelesingel. Ook kunnen ze de voetgangerstunnels gebruiken.

Begin 2017 vervangt de gemeente zes verkeersregelautomaten op het Schroetracé. Daar hoort ook deze installatie bij.