Samen met de betrokken gemeenten praat de Commissie Toekomstige Zorg Zeeland (CTZZ) deze maand met Zeeuwen. Vrijdag 15 april is Walcheren aan de beurt, in een openbare bijeenkomst in Middelburg.

De derde van de in totaal vier regionale bijeenkomsten vindt 15 april plaats in Hotel van de Valk in Middelburg en begint om 19.30 uur.

Zeeland kampt met een dalend aantal inwoners. Dat zet ook de zorg onder druk.

Zo houden veel huisartsen hier nog een zelfstandige praktijk, terwijl volgens de CTZZ Zeeuwse huisartsen gemiddeld ouder zijn dan elders in het land. De vraag is of er opvolgers klaar staan als zij met pensioen gaan.

Wensen

In de bijeenkomst vertelt commissievoorzitter Eeke van der Veen welke visie de CTZZ heeft ontwikkeld om de kwaliteit van de zorg in Zeeland op peil te houden. 

De commissie wil met de bijeenkomsten te weten komen of haar visie klopt met de wensen van de Zeeuwse bevolking. 

In Middelburg praten onder meer de zorgwethouders Saskia Szarafinski (Middelburg), Albert Vader (Vlissingen) en Chris Maas (Veere) mee over de toekomst van de zorg.

Goes

De laatste bijeenkomst vindt maandagavond 25 april plaats in Hotel van der Valk in Goes en is voor de inwoners van de Oosterschelderegio.

Tijdens de bijeenkomsten kunnen de aanwezigen ideeën aandragen voor de aanpak voor de commissie.

Zo hoopt de CTZZ de betrokkenheid van de Zeeuwen te vergroten. Aanmelden kan digitaal of via telefoonnummer 0113-274113.