Voor en tijdens de uitreiking van de Four Freedoms Awards op donderdag 21 april in de Nieuwe Kerk in Middelburg is parkeren in het gebied rondom de Abdij niet toegestaan. 

Vanaf dinsdag 9.00 uur is er een parkeerverbod van kracht voor de plaatsen in Onder den Toren, Koorkerkstraat, Groenmarkt, Korte Burg en de Balans tot aan de hoek van de Sint Pieterstraat.

Damplein

Vanaf woensdag 21.00 uur komen daar ook de parkeerplaatsen op het Walplein, Koorkerkhof, het parkeerterrein op het Damplein, Bachtensteene en de Sint Pieterstraat bij.

De parkeerverboden gelden tot donderdag 21 april 15.00 uur.

Mensen met een parkeervergunning voor het gebied kunnen van woensdag 20 april om 18.00 uur tot donderdag 21 april 15.00 uur hun auto op alle andere parkeerplaatsen in het centrum neerzetten.

Wegslepen

Auto’s die, nadat het parkeerverbod van kracht gaat in het gebied staan worden weggesleept.

Tijdens de plechtigheid in de Nieuwe Kerk, waarbij onder anderen koning Willem-Alexander en koningin Máxima, prinses Beatrix, minister-president Mark Rutte en laureaat Angela Merkel aanwezig zijn, zijn de genoemde wegen afgesloten.
Daardoor is het verkeer gestremd in de Balans, Bogardstraat, Bachtensteene, Walplein, Nieuwe Kerkgang, Koorkerkstraat, Reigerstraat en Korte Giststraat.