Zo’n 70 junior- en studentcompanies uit de hele provincie nemen het vrijdag tegen elkaar op tijdens de Marktdag van Jong Ondernemen en ZLM.

De jonge ondernemers staan tussen 10.00 uur en 15.00 uur op de Markt in Middelburg oog in oog met hun concurrenten.

Er zijn allerlei producten te zien en te koop. “Van luchtverfrissers tot opvouwbare barbecues en van de milieuvriendelijke onderzetters van Planki tot poncho’s”, zegt Stephan Koole, die zelf betrokken is bij Planki.

Schooljaar

Voor hun junior- en studentcompanies moeten de jongeren tijdens een schooljaar een bedrijfsconcept ontwikkelen. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product of dienst, schrijven een ondernemingsplan, vergaren startkapitaal, verkopen hun producten en zorgen voor een financieel overzicht.

Tijdens de Marktdag kunnen de leerlingen en studenten hun netwerk vergroten, zichzelf in de markt zetten en ze strijden om de hoofdprijs.

Prijzen

Om 15.30 uur deelt de vakjury in het oude stadhuis op de Markt prijzen uit aan studentenbedrijven die vanwege hun presentatie, klantbenadering en concept het meeste in het oog springen.
Het evenement is onderdeel van het Jong Ondernemen-programma en wordt mogelijk gemaakt door ZLM en de gemeente Middelburg. Jong Ondernemen is een stichting die scholen voorziet van praktische ondernemersprogramma’s.