De Lokale Partij Vlissingen (LPV) ageert in vragen aan het college van burgemeester en wethouders tegen de bouw van een stellage rondom Brasserie Evertsen op het Rondeel. 

De partij noemt het ‘een bouwwerk met een industriële uitstraling’. Ze vindt dat de waterkering er ‘aardig door is ontsierd’.

De stellage is bovenop de stenen trappen van en naar het Rondeel gebouwd, rondom het oude terras. Het dient als voetpad voor passanten van en naar het Arsenaal. Het oude voetpad is bij het terras getrokken.

Tijdelijke oplossing

De LPV wil van het college weten of het klopt dat de aanvraag van de ondernemer voor de bouw in eerste instantie is afgewezen door het college en de monumentencommissie, het nu om een tijdelijke oplossing gaat voor ‘maar liefst’ vijf jaar en waarin het huidige bouwwerk verschilt van de tekeningen in de eerste vergunningsaanvraag van maart.

Gemeenteraad

Ook vraagt LPV-fractievoorzitter Mark Weug zich af waarom de gemeenteraad niets over de bouw heeft gehoord. “Dit gebeurde in eerdere situaties wel, bijvoorbeeld met de hangterrassen op de boulevard en het paviljoen op het Nolleplein.”