Uitreikers Four Freedoms Awards Middelburg bekend

In Middelburg worden op 21 april de Four Freedoms Awards van de Roosevelt Foundation uitgereikt. Minister-president Mark Rutte overhandigt de Duitse bondskanselier Angela Merkel (foto) de International Four Freedoms Medal.

Donderdag maakte Han Polman, voorzitter van de Roosevelt Foundation en commissaris van de koning in Zeeland, de andere uitreikers bekend.

Hoofdredacteur

Journalist Marcel Gelauff, hoofdredacteur bij de NOS en voorzitter van het Nederlandse Genootschap van Hoofdredacteuren overhandigt de Freedom of Speech and Expression Medal aan Mazen Darwish.

Verwondering

Presentator Annemiek Schrijver, hoofdredacteur van het tijdschrift De Verwondering, overhandigt de Freedom of Worship Medal aan aartsbisschop Dieudonné Nzapalainga, imam Omar Kobine Layam en dominee Nicolas Guérékoyame-Gbangou.

Voorvechtster

De Israëlische advocate Linor Abargil, ook Miss World 1998 en voorvechtster in de mondiale strijd tegen seksueel geweld, overhandigt de Freedom from Want Medal aan Denis Mukwege.

Mensenrechten

Adriana van Dooijeweert, Nederlands voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens, overhandigt de Freedom from Fear Medal aan Human Rights Watch.

Koningspaar

Bij de uitreiking zijn ook het koningspaar en prinses Beatrix aanwezig.

De awards worden om het jaar uitgereikt in Middelburg en New York. Ze zijn vernoemd naar de vier vrijheden uit de memorabele speech van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt in 1941. Dat zijn de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees.

NUwerk

Tip de redactie