Vlissingse Guimar switcht van Bauer naar Bublé

De Vlissingse zanger Guimar van der Weele (19) werkt hard aan zijn muziekcarrière. Onlangs stond de conservatoriumstudent op het podium met Karin Bloemen.

Tijdens Eindhoven Proms bracht Guimar vier nummers ten gehore met de Koninklijke Harmonie Phileutonia. Ook zong hij een duet met Karin Bloemen.

Jazzmuziek

De zanger is sinds kort in de ban van jazzmuziek en doet niets liever dan optreden met de Fontys Bigband. Die bestaat uit muzikanten die aan het Fontys Conservatorium in Tilburg studeren.

Guimar zit in het tweede jaar van de hbo-studie Zang, Lichte Muziek (Jazz) en heeft als bijvak piano.

Solonummers

“Naast school doe ik ook verschillende projecten. Ik was gespot en ben voor het optreden met Karin Bloemen gevraagd. Voor meer dan twaalfhonderd mensen mocht ik, begeleid door een heel orkest, vier solonummers zingen. Ook zong ik met Karin Bloemen (foto) het nummer ‘Dancing in the street’. Dat was een prachtige kans!” 

Hij is ook gevraagd om een nederpopnummer voor acteur Ferry Doedens in te zingen.

Zelfgeschreven

Guimar zingt al vanaf zijn vijfde jaar. Sinds medio 2007 zong hij in de studio van Emile Hartkamp, bekend van zijn samenwerking met onder anderen Frans Bauer, Jannes en Marianne Weber. 

Guimar heeft drie singles: ‘Hé leuke meid’(2009), ‘Alles duurt maar even’ (2010) en ‘C’est la vie’ (2013) opgenomen en het album ‘He Meissie’ (2013).

Voorbeeld

“Ik heb altijd geweten dat ik met zingen mijn boterham wilde verdienen. Vanaf volgend studiejaar wil ik met een eigen groep mensen muziek schrijven. En aan het eind van mijn vierde studiejaar hoop ik weer een cd te maken."

Iets met een bigband, want daarbij voelt hij zich thuis. "Jazzartiesten zoals Wouter Hamel, Ruben Hein en Michael Bublé zijn mijn grote voorbeeld.”

Op 15 oktober is Guimar in De Piek in Vlissingen te beluisteren. Op 24 mei staat hij met Bigband Big Deal op Jazz in Duketown in Den Bosch.

Tip de redactie