LPV wil maximaal 50 vluchtelingen opvangen

De Lokale Partij Vlissingen (LPV) wil voor een periode van drie jaar maximaal 50 vluchtelingen opvangen in de gemeente, verspreid over kleine locaties in de stad zelf, Oost-Souburg en Ritthem. 

Dat zegt ze in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De LPV reageert daarmee op de brief van commissaris van de koning Han Polman. Hij wil voor 15 mei van alle Zeeuwse gemeenten een voorstel hoe zij denken bij te dragen aan de afspraak om per provincie 2500 extra vluchtelingen op te vangen.

Daklozen

De LPV zegt dat Vlissingen de dichtstbevolkte gemeente is van Zeeland en bovendien al veel doet aan opvang voor daklozen, ex-delinquenten en drugsverslaafden. Daarom vindt ze de opvang van 50 vluchtelingen voor de komende drie jaar meer dan genoeg.

Het aantal staat in een model dat de LPV zelf heeft gemaakt voor de verdeling van asielzoekers over de provincie. Ze houdt daarin onder meer rekening met het aantal inwoners, de oppervlakte van gemeenten in vierkante kilometers en het aantal inwoners per vierkante kilometer.

Draagvlak

De partij vraagt of het college zich in het aantal kan vinden. Ook wil ze weten of het college net als de partij denkt dat opvang in kleine locaties, verspreid over de gemeente, het beste is, zowel voor het draagvlak als voor de integratie.

Tip de redactie