Zaterdag opent burgemeester Letty Demmers het seizoen van Panorama Walcheren in Vlissingen met de onthulling van het nieuwste kunstwerk. Dit is een vijf meter hoog schilderij van het Oranjebos.

Het Oranjebos is het oudste bos van Walcheren bij Oostkapelle.

Kustgezichten

Er is onder leiding van kunstenaar Jo Dumon Tak ruim vijf jaar gewerkt aan het Panorama Walcheren. Dit is een kunstwerk van geschilderde kustgezichten van Walcheren.

Daarom krijgt de start van het nieuwe seizoen een feestelijk tintje.

Licht

Panorama Walcheren bestaat uit een aantal onderdelen, die elk een bepaald deel van het eiland Walcheren in beeld brengen.

‘Een ode aan het Zeeuwse licht’, zo noemt kunstschilder Jo Dumon Tak zijn panorama’s.

Veertig

Een team van vrijwilligers, twee schilders, een technische en een ondersteunende ploeg – in totaal ruim veertig mensen – werkt aan de realisatie van dit unieke kunstwerk.

Vijf

Vijf grote schilderingen waren al klaar: het zicht op de Vlissingse Koopmanshaven, het zicht vanuit zee op de Vlissingse boulevard (foto), het zicht op de Vlissingse Visserijhaven, het zicht op de kaai van Veere en het zicht vanuit zee op Domburg.

2020

Met het Oranjebos erbij is de helft van Panorama Walcheren gerealiseerd. Het is de bedoeling dat het kunstwerk in 2020 klaar is.

Machinefabriek

De opstelling in de grote hal van de Machinefabriek op het Scheldeterrein in Vlissingen beslaat ruim vijfhonderd vierkante meter beschilderd doek.

Daarmee is Panorama Walcheren het grootste kunstwerk van Zeeland.

Bezoekers zijn welkom de kunst te bekijken op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur, van Pasen tot oktober.