J.F. Godthelp uit Middelburg is vrijdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Loco-burgemeester Saskia Szarafinski verraste hem met de koninklijke onderscheiding in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

De 73-jarige Godthelp is sinds 2002 gepensioneerd ambtenaar van de Provincie Zeeland. Hij was daar hoofd Ruimtelijke Ordening.

De 73-jarige heeft zich op allerlei manieren ingezet voor de maatschappij. Zo was hij tussen 1987 en 1995 voorzitter van de afdeling Zeeland van het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Muziek

Sinds 1994 is hij vrijwilliger bij en voorzitter van de Stichting Kamermuziek Zeeland. Deze stichting organiseert het jaarlijkse Internationaal Muziekfestival Middelburg en vier kamermuziekconcerten in Middelburg en Goes.

Meneer Godthelp had een belangrijk aandeel in het binnenhalen van topmuzikanten uit binnen- en buitenland, laat de gemeente Middelburg weten.

Ook had hij een belangrijk aandeel in het behoud van de Zeeuwse Concertzaal voor het muziekleven.

Erfgoedvereniging

Tussen 2002 en 2015 was meneer vrijwilliger bij de Erfgoedvereniging Heemschut. Godthelp was vicevoorzitter van de Provinciale Commissie Zeeland.

In deze functie zette hij zich in voor de bescherming van de monumenten op Walcheren en in het bijzonder van Middelburg, inclusief het landschap en de Zeeuwse delta.

Gehandicaptenvervoer

Ook is de Middelburger oud-bestuurslid van de Stichting Provinciale Chronische Zieken- en Gehandicaptenvervoer Zeeland.