Nadat Bas van den Tillaar donderdagavond hoorde dat hij wordt voorgedragen als burgemeester van Vlissingen, is hij vrijdag al vanuit Zuid-Limburg naar Vlissingen gekomen voor de eerste kennismakingen.

“Vlissingen is een complete stad met veel kansen en daarom wil ik hier graag aan de slag”, vertelt de 49-jarige CDA’er, nu nog burgemeester van Gulpen-Wittem.

Vraag

“Na negen jaar als burgemeester in Gulpen-Wittem kwam de vraag ‘hoe nu verder?'”, legt Van den Tillaar uit hoe Vlissingen in zijn vizier kwam.

Ervaring

Tijdens de sollicitatieprocedure bleek hij de beste kandidaat voor de Vlissingse gemeenteraad.

Zij ziet in hem de leider die alle partijen, zoals ambtelijke organisatie, college van burgemeester en wethouders en gemeenteraad, samen aan de toekomst van Vlissingen kan laten werken.

Grote opdrachten daarin zijn de ambtelijke reorganisatie en het op orde krijgen van de financiën. “Ik heb bijna twintig jaar ervaring als bestuurder en denk dat ik mijn steentje kan bijdragen in de begeleiding van deze processen en het verbinden van mensen.”

Netwerk

Door die lange ervaring heeft Van den Tillaar naar eigen zeggen ook een goed netwerk opgebouwd. “Ik vind het leuk om straks het Vlissingse en ook het regionale belang uit te dragen.”

Plezier

Van den Tillaar heeft een partner, Annelies, en een zoontje van negen. “Hij maakt waarschijnlijk het schooljaar af in Limburg en dan komen we in de zomer naar Vlissingen.”

De kandidaat-burgemeester heeft Zeeuwse roots – zijn moeder komt uit Rilland – maar Vlissingen kent hij alleen als toerist. “Ik ga de gemeente de komende tijd met veel plezier leren kennen.”

Open

Naar verwachting wordt Bas van den Tillaar eind april officieel geïnstalleerd als burgemeester van Vlissingen.

“Ik hoop een open en benaderbare burgemeester te zijn.”

Ook wil Van den Tillaar zichtbaar zijn voor de inwoners door bij veel gelegenheden aanwezig te zijn. “Een dag alleen in het gemeentehuis is geen goede dag, al komt het wel eens voor”, glimlacht hij.