LPV wil duidelijkheid over plannen Nollebos

De Lokale Partij Vlissingen (LPV) wil snel duidelijkheid over de plannen voor de grootschalige uitbreiding van het Nollebos en Westduin. 

Fractievoorzitter Mark Weug vraagt aan het college voor burgemeester en wethouders of ze wil onderzoeken welke plannen er nu precies zijn voor het gebied en of deze op korte termijn kunnen worden gepresenteerd in een openbare gemeenteraadsvergadering.

Effecten

In die presentatie moet duidelijk worden hoe de plannen eruit zien en wat de effecten zouden zijn op het gebied.

In 2015 kwamen na een besloten raadsvergadering ideeën naar buiten voor de bouw van een hotel en tussen de 220 en 240 vakantiehuisjes, maar nog niemand heeft concrete plannen gezien. Zowel de ontwikkelaar als wethouder John de Jonge is nog niet in detail getreden.

Actiegroep

De oproep van de LPV is de zoveelste schreeuw om duidelijkheid. De actiegroep Behoud het Nollebos, die duizenden handtekeningen heeft ingezameld om in ieder geval bovenstaande plannen niet door te laten gaan, vraagt al maanden om meer informatie.

Meerderheid

De uitbreidingsplannen zijn gebaseerd op een raadsbesluit uit 2006. Toen stemde een meerderheid van de gemeenteraad voor het toestaan van uitbreidingen door de zittende ondernemers van De Kanovijver en wellnesscentrum Swaenenburgh.

De LPV wil weten of het college momenteel aan dat besluit is gebonden en hier uitvoering aan geeft.

Tip de redactie