Quiniver en Frederiko houden foto-expo

Quiniver Tuinder (foto, l) uit Middelburg en Frederiko Burger uit Kruiningen (r) zijn de jongste gidsen van Natuurmonumenten ooit. Hun eerste fototentoonstelling is tot 4 april te bezichtigen bij Natuurmonumenten in Nieuwkoop.

Met hun boek ‘Natuurfotografie voor kinderen’ zijn Quiniver en Frederiko ook de jongste natuurboekenschrijvers ooit.

Talent

Met hun talent voor fotograferen willen zij naar eigen zeggen laten zien hoeveel natuurschoon er te vinden is dichtbij huis.

Macro

“De foto’s die wij gebruiken voor deze tentoonstelling zijn macronatuurfoto’s”, vertelt Quiniver.

Macrofotografie is het fotograferen van kleine dingen en details, zoals insecten of de stamper van een bloem. “Ik vind dit een van de leukste vormen van fotografie, omdat je de mooiste details op de meest gewone plekken tegenkomt."

Berm

"Meestal loop je hieraan voorbij, we nemen niet de tijd om goed te kijken. Door macrofoto’s te maken kijk je er wel naar en ontdek je dat je heel gemakkelijk mooie en bijzondere dingen kan vinden, bijvoorbeeld in je eigen achtertuin of zelfs in de berm."

Dat willen de twee laten zien met ‘Daverende details’.” De tentoonstelling bestaat uit twintig macronatuurfoto’s.

Hobby

“Ik heb altijd al een passie gehad voor fotografie en ik zou later graag professioneel natuurfotograaf willen worden”, zegt Quiniver.

Frederiko is begonnen met fotografie door zijn goede vriend. “Het is voor mij puur een hobby."

Daarnaast vindt Frederiko het leuk om kinderen fototechnieken te leren tijdens hun workshops fotografie. "We leren de kinderen om op een andere manier naar dingen te kijken en ze zijn bezig in de natuur."

Verbintenis

"Onze verbintenis met de natuur wordt tegenwoordig vaak vergeten en daarom vinden wij het belangrijk om hieraan aandacht te besteden. We laten de kinderen zien hoe bijzonder de natuur is als je iets van dichtbij bekijkt.”

Tip de redactie