Schapen begrazen Middelburgse singels

Vanaf dit jaar begrazen kuddes schapen de singels in Middelburg.

‘De ervaringen op andere locaties, waaronder de Veersesingel, zijn positief en daarom breiden we de begrazing uit’, laat de gemeente Middelburg donderdag weten.

Zo’n honderd schapen grazen drie maal per jaar zo’n vijf dagen lang de grasbermen. Ze staan binnen verplaatsbare afrasteringen die ongevaarlijk zijn voor mens en dier. Aan de afrastering hangen bordjes met uitleg en het telefoonnummer voor eventuele calamiteiten.

Positief

‘Aanwonenden van de Segeerssingel, Veersesingel, Mortiere en Torenweg, waar we het gras al op deze wijze beheren, zijn hierover positief’, aldus Middelburg in een persbericht. De schaapskudde is eigendom van Kaljouw Landschapsbeheer.

‘Beheer van de grasbermen met een schaapskudde is ecologisch en milieuvriendelijk en past in de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente. Op deze manier ga je vergrassing tegen en kunnen meer plantensoorten zich ontwikkelen.'

Daarnaast zijn op de moeilijk bereikbare grashellingen geen machines meer nodig en geparkeerde auto’s vormen geen belemmering.

Dinsdag 22 maart is er om 20.00 uur een informatiebijeenkomst voor belangstellenden over de begrazing in de raadzaal van het stadskantoor in Middelburg.

Tip de redactie