ADRZ-symposium over oncologie

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) organiseert vrijdag 18 maart, tijdens de Week Zorg en Welzijn, een symposium over oncologie. 

Het vindt plaats in Ontmoetingskerk aan de Kornetstraat in Goes, tegenover het ziekenhuis. Het is één van de themabijeenkomsten tijdens de week.

Endeldarm

Volgens het ADRZ maken nieuwe technieken en de samenwerking met Erasmus MC in Rotterdam het mogelijk dat steeds meer kankerpatiënten in Zeeland kunnen worden behandeld.

Zo wordt sinds kort een operatietechniek toegepast waarbij afwijkingen in de endeldarm via de anus kunnen worden verwijderd. Artsen halen de poliep met speciale instrumenten weg. Voordeel is dat grote afwijkingen in de endeldarm op deze manier helemaal kunnen worden verwijderd zonder het maken van een uitwendige buikwond. “Voor een groot aantal patiënten is het een enorme verbetering, omdat het herstel sneller is met minder kans op problemen”, aldus het ziekenhuis.

Ideeën 

Tijdens het symposium vertellen artsen en patiënten over verschillende (nieuwe) behandelvormen van kanker. ‘s Middags mogen patiënten suggesties aanleveren voor het beste idee van het ADRZ. Aan het einde van het symposium wordt de winnaar bekend gemaakt.

Bijeenkomsten

Het symposium duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Naast het oncologiesymposium zijn er in de Week Zorg en Welzijn themabijeenkomsten over kinderen, ouderenzorg en de acute zorg.

Tip de redactie